Door verder te klikken op onze website, accepteert u cookies en vergelijkbare technieken. Hiermee verzamelen we persoonsgegevens en volgen wij uw internetgedrag. Klik op de knop meer informatie voor onze privacy statement.

Begeleiding in handen van de zorgaanbieder, in samenwerking met de ouders
Focus4Care is van mening dat de ouders, ouders moeten zijn en geen professionele hulpverleners. De ouders hebben een speciale band met hun kinderen en zijn hun steun en toeverlaat. Wij gaan verder met wat goed gaat en kijken samen naar wat verbeterd kan worden. De ouders moeten ervan op aan kunnen dat de begeleiding voor hun kinderen in handen is van capabele begeleiders. In feite is het de taak van en de opdracht aan de begeleider om de oorspronkelijke geborgen thuissituatie voort te zetten en te vertalen naar de nieuwe woonsituatie bij Focus4Care.

De begeleider staat in contact met de ouders, onder andere tijdens de periodieke voortgangsgesprekken en in situaties waarbij de begeleider/ouders inschat en dit bijdraagt aan de kwaliteit van zorg en/of wat er op dat moment nodig is. De ouders kunnen een signaalfunctie hebben waar zij constateren dat de begeleiding aanpassing verdient. Indien eventuele tekortkomingen in de begeleiding dreigen te ontstaan kunnen de ouders met de begeleider contact opnemen en aangeven waar volgens hen de verbeter- en aandachtspunten liggen. Wij werken graag samen met de ouders om hun kind zo goed mogelijk te begeleiden naar zelfstandigheid.

*) Overal waar ouders staat kan ook wettelijke vertegenwoordigers/verzorgers worden gelezen